Helppo luumupaistos

Kummasti nyt pukkaa näitä leipomisohjeita tänne blogiini vaikka en ole mikään jauhopeukalo ollenkaan vaan olen alkanut vasta opetella tätäkin puuhaa. Tällä kertaa leivoin luumupaistoksen, koska ohje näytti todella simppeliltä ja en ole koskaan maistanut piirakkaa jossa on luumuja. Ulkonäöltä piirakka ei ihan vastannut lehden kuvaa mutta maistui tosi hyvältä. Aikaa tähän leipomiseen ei mene kuin reilu puoli tuntia, sopii mulle oikein hyvin, sillä en jaksaisi touhuta kovin monimutkaisen homman kanssa. Vaniljajäätelö sopii erittäin hyvin luumupiirakan kanssa.

 Tässä ohje: Halkaise 10-15 isoa luumua ja poista kivet. Voitele vuoka ja ripottele pohjalle 1 dl tummaa sokeria (kookos- tai ruokosokeria). Lado luumun puolikkaat vuokaan. Vaahdota 3 munaa ja 1 dl tummaa sokeria. Lisää 50 g voisulaa ja jauhoa 3 dl, johon olet sekoittanut 1 tl leivinjauhetta ja 1 tl kanelia tai kardemummaa. Sekoita ja kaada taikina luumujen päälle. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Ripottele pinnalle tomusokeria.
 Tarkoitukseen sopii paremmin piirakkavuoka mutta en omista tarpeeksi isoa, joten tämä kakkuvuoka sai kelvata. Siksi piirakkavuoka olisi hyvä, jotta luumujen ja sokerin neste ei tulisi ulos kuten mulla kävi. Mutta ei se makua haitannut. Niin ja tarkkasilmäiset varmaankin huomasivat, että käytin tavallista sokeria vuuan pohjalla enkä tummaa, se oli ehkä virhe. Ensi kerralla teen niinkuin ohjeessa sanotaan.
Mukavaa viikonloppua ja nauttikaa herkkuja.

terkuin Maiju

Kommentit