5.10.2013

Sienipiirakkaa



Muutaman sienireissun jälkeen minulla oli haperoita iso pussillinen pakkasessa. Niinpä leivoin sienipiirakan ja hyvää tulikin. Aikaisemmin en ollut käyttänyt haperoita piirakassa, mutta löysin hyvän ohjeen sienikirjastani. Ohjeessa käytettiin kangashaperoita, mutta laitoin kaikkia haperoita sekaisin mitä metsästä olin löytänyt.  
 
 
 
Tässä ohje kangashaperopiirakan leipomiseen (itse oikasin valmiilla pohjalla):
150 g voita
2 dl vehnäjauhoja
1 dl juustoraastetta
3 rkl vettä
Täyte:
200 g kangashaperoita /haperoita yleensä
100 g tuorejuustoa (esim. yrtti)
2 dl ruokakermaa
2 munaa
1 dl juustoraastetta
1 rkl vehnäjauhoja
1/2 tl (yrtti)suolaa
1 tl paprikajauhetta pinnalle ripoteltuna

Nypi rasva ja jauhot keskenään. Sekoita rasva-jauhoseokseen juustoraaste ja vesi. Painele taikina vuokaan (halkaisija noin 27cm) ja paista 225 asteessa puolikypsäksi. Paloittele sienet ja levitä ne puolikypsälle pohjalle. Sekoita täytteen muut ainekset keskenään ja kaada seos sienien päälle. Jatka kypsentämistä vielä noin 30 minuuttia. Lisäsin vielä herneen versoja kun sattui olemaan.
Anna piirakan hieman jäähtyä ennenkuin alat nauttimaan sitä. Meillä kotona piirakka maistui ja syötiin loppuun saman tien.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti