Karhunlaukkapata

Joulupukki toi erikoista maustetta  Adjikaa purkin. Se on gruusialaista maustesekoitusta, jossa on chiliä, valkosipulia, korianteria, cayennepippuria, juustokuminaa, oreganoa, basilikaa ja tilliä. Tuoksu on miellyttävä eikä liian voimakas. Purkin mukana oli resepti tähän karhunlaukkapataan. Aivan mielettömän maukasta ja hyvää pataruokaan tulikin. Lisukkeena veneperunoita ja salaattia.



                                                            Adjika-resepti:
800 g naudan paistia
1 rkl lihaliemijauhetta
1 rkl adjika maustesekoitusta
8 dl vettä
1,2 dl smetanaa
4 rkl pilkottua suolakurkkua
3 rkl karhunlaukkaa (lähikaupastamme ei löytynyt, mutta voi korvata valkosipulilla)
6 rkl ruskeakastikejauhetta
ruokaöljyä tai voita paistamiseen

Pilko paisti suikaleiksi tai lastuiksi. Ruskista liha kahdessä erässä öljytyllä pannulla. Laita kattilaan lihaliemi, adjika, vesi ja ruskistetut lihat. Keitä miedolla lämmöllä 1,5 tuntia. Lisää suolakurkku ja karhunlaukka. Hauduta vielä noin 20 minuuttia. Valmista suuruste sekoittamalla ruskeakastikejauhe pieneen määrään kylmää vettä ja lisää seos pataan. Lisää smetana ja kiehauta. Tarkasta paksuus ja tarvittaessa lisää vettä tai tee lisää suurustetta.

                                                      Hyvää ruokahalua !

Kommentit