Ketunleipä eli Käenkaali

Kävin vähän tsekkaamassa joko villiyrtit alkavat nousta pintaan. Pikku sade ajoi kuitenkin minut pois, mutta löysin jo muutaman Ketunleivän. Näitä muuten popsittiin penskana tuoreeltaan eikä ollut mitään tietoa siitä, että kasvi sisältää runsaasti oksaalihappoa, joka suurina määrinä nautittuna on myrkyllistä. Mutta Ketunleivässä on hyviäkin aineita, kuten C-vitamiinia, kalium- ja kalsiumsuoloja ja lima-aineita. Lehtiä voi myös kuivata tai pakastaa silputtuna. 
Kokeilin teen valmistusta tuoreista lehdistä ja maku oli melko laimea mutta ei paha ollenkaan, tosin lisäsin hunajaa joukkoon. Tee pitäisi juoda harvakseltaan hörppimällä, jotta yrtin aineet kerkeävät vaikuttaa paremmin. Lisää tietoa yrtistä:



                                                 KÄENKAALITEE-OHJE:

                                                 noin 2 rkl tuoreita lehtiä
                                                 kiehuvaa vettä (ja hunajaa)
                                                 - hauduta 5 min. ja siivilöi lehdet pois.

Kommentit