Sametin pehmeä tomaattikeitto




Ihan ensimmäistä kertaa valmistin tomaattikeittoa alusta asti. Resepti ei ollut vaikea mutta aikaa se vaati. Tämä kyllä palkittiin ihanalla samettisella maukkaalla keitolla. Keitto toimii alkuruokana tai lounaskeittona kuten meillä se nautittiin.




Ohjeesta tulee noin litra valmista keittoa.

1 kg tomaatteja
2 sipulia
5 valkosipulin kynttä
1 porkkana
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
mustapippuria

4 tuoreen basilikan vartta
4 dl kasvis- tai kanalientä (4dl vettä + 1 annos fondia)
1 rkl balsamicoa
1/2 tl suolaa
1 tl sokeria
mustapippuria

Laita uuni 220 astetta. Kuori porkkana ja sipulit, ei valkosipulia. Pilko porkkana ja sipuli isoiksi lohkoiksi. Littaa valkosipulin kynnet kuorineen. Halkaise tomaatit kahtia ja laita leivinpaperin päälle leikkuupinta ylöspäin. Lisää pellille porkkana- ja sipulilohkot sekä murskatut valkosipulit. Ripottele päälle oliiviöljyä, sokeria, suolaa ja mustapippuria. Paahda niitä 45 min. uunissa. Ota valkosipulit pois kun 30 min. on kulunut ja poista niistä kuoret.
Lisää ainekset kattilaan, lisää sinne basilikat ja kasvis- tai kanaliemi. Keitä hiljalleen 20-30 min.
Mausta keitto suolalla, sokerilla, mustapippurilla ja balsamicolla.
Soseuta valmis keitto.

                                                     Maukasta keittopäivää !



Kommentit