Koristeiden tekoa ja joulupaketointia

Näitä ihania lahjajuttuja kerkiää mainiosti tehdä vielä jouluksi. Kokosin muutaman vinkin, joista itse erityisesti pidän. Jostain syystä nuottipaperit ovat tämän hetken suosikkejani ja niistä taikoo melkein mitä vaan, katsokaapa vaikka näitä kuvia.

 Säkkikankaasta on ommeltu pusseja ja maalattu sabluunalla sydän (voi ommellakin sydämen tai muun kuvion), pussi kiinni nauhalla tai narulla, maalattu puinen pyykkipoika koristeeksi ja lahja on valmis. Toki vaatihan se jotain pussin sisälle. Tuoksuja, pähkinöitä, manteleita, pieniä lahjoja mitä vain.
Arvokkaan näköisiä lahjapaketteja saa kun käärii rasiat nuottipaperiin, solmii kultanauhalla rusetin ja päälle koristeeksi rintakoru (löytyy kirppiksiltäkin). Siis niin upeita lahjapaketteja, että raskiiko edes avata.

 Jouluna on mukava saada makeita ja itsetehtyjä ruokalahjoja. Karkit voi pakata ruskeisiin paperipusseihin. Pussin yläreuna leikataan kuviosaksilla ja reiittäjällä reikä lahjanauhaa varten ja se samalla sulkee pussin. Kiva kortti roikkumaan joulun toivotukseksi.
Niillä, joilla on varastossaan paljon nappeja, tässä olisi hauska koriste vaikka kuuseen. Kaunista ohutta narua, solmitaan nappeja, yksivärisiä tai vaikka punaisia sopivin välein. Tämä onnistuu lapsiltakin ja kuuseen saadaan aito omatekoinen koristenauha.

Niin ja taas sitä nuottipaperia tarvitaan. Erikokoiset tähdet ommellaan koneella kiinni toisiinsa ja kannattaa käyttää liimaa apuna (onnistuu ilman ompeluakin). Keskelle koristeeksi kaunis nappi. Yksinkertaista ja kaunista.
Enkelin siivetkin saa tehtyä samasta nuottivihosta. Liimataan paperia molemmin puolin ja laitetaan sopiva naru ripustamista varten. Siivet voi itse muotoilla koon mukaan.
Joulukoristeiden teko ei ole vaikeaa ja vaativaa hommaa. Melkeinpä sanoisin, että omatekoiset, kauniit koristeet voittavat kaupasta ostetut ja ainakin saa jotain aivan erilaista ja hauskaa puuhaa.
kuvat Pinterest

Kommentit