Painonvartijoiden omenapaistos

Suomalaisten omenien aika on koittanut ja Prismasta ostinkin muutaman omenan paistosta varten. Joku ystävällinen naapurimme oli jättänyt rappukäytävään pussillisen omenia mökiltään ja siitä sai ottaa ja maistella, harmi kun ehdin ostaa kaupasta. 
Tämän omenapaistoksen ohje on Painonvartijoiden kirjasta Klassiset herkut. En muista mistä kirja on meille siunaantunut, koska en yleensä kaloreja mittaile vaan syömme kohtuullisesti kaikkia ruokia. 
No jokatapauksessa omenapaistos maistui hyvältä.


Resepti:
75 g margariinia (rasvaa enintään 40%)
1 1/2 dl fariinisokeria
1 muna
1 dl vehnäjauhoja
2 dl grahamjauhoja
2-3 omenaa
1 rkl kanelia (taisin laittaa reilummin)

Margariini ja sokeri vatkataan vaahdoksi. Lisätään muna kovasti vatkaten, lopuksi jauhot. Omenat kuoritaan ja viipaloidaan ja laitetaan taikinan päälle. Pinnalle kanelia. Osa taikinasta laitetaan paistoksen päälle. Paistetaan uunissa 175 asteessa 45-50 minuuttia.

kcal(kj)/annos:  95 (400) ja annoksia oli laskettu paistokseen 16 kpl, että ei nyt sit saa syödä liian suuria paloja, jos haluaa pitää kaloreista kiinni. 

Kommentit