Tulppaanien kauneus

Tulppanit ovat suosituimpia leikkokukkia Suomessa jo väriloistonsa takia. Niillä on myös pitkä myyntisesonki aina joulusta pääsiäiseen saakka. Oma kimppuni on lähimarketista 10 kpl nippu kauniita punavalkoisia tulppaaneja. Asettelin kukat joka kodin Aalto maljakkoon, no eihän kymmenen tulppaania riitä noin suureen vaasiin, näyttivät ihan orvoilta kukkaraukoilta. Niinpä lähdin metsälenkille oksia hakemaan. Löytyikin mustikanvarpuja, jotka ovat hyviä pitämään tulppaanit pystyssä ja asetelma näyttää jopa tuuhealta.


Valitse kaupasta aina nupullaan olevat tulppaanit. Katkaise tulppaanien tyvestä 1-2 cm pala viistoon leikaten ja laita kukat kääreessään viileään veteen. Vettä ei tarvitse olla kuin 10 cm, jotta varret eivät venähdä. Kimppu saa olla vedessä 1-2 tuntia ennen maljakkoon laittoa. Tulppaanit viihtyvät valoisassa, vedolta suojatussa paikassa, ei kuitenkaan auringon paahteessa. Pitkäksi venähtäneet varret voi leikata uudestaan lyhyemmiksi.


Tulppaanilajikkeita on useita kuten raitatulppaani, tähtitulppaani, lummetulppaani ja monta muuta lajiketta löytyy. Tulppaanien väreillä on myös symbolinen merkitys. Punainen osoittaa todellista rakkautta. Keltainen symboloi iloisista ajatuksista ja auringosta. Valkoinen tulppaani kuvastaa arvoa ja anteeksiantoa. Kirjavat lajikkeet kuvastavat kauniita silmiä. Nämä eivät olleet omia keksintöjäni vaan netistä luettuja ja kauniita symboleja kaikki.

                                                      Mukavaa viikonloppua !

Kuvat: Maiju Suhonen

Kommentit