Suklaa-viinirypälesalaatti

No nyt sattui kohdalle vähän erikoisempi salaattiohje, jonka oitis leikkasin lehdestä talteen omaan reseptivihkooni. Kotikokki laittoi illalliseksi naudanlihasta pihvejä kera juuresten ja lohkoperunoiden. Tämä salaatti kuulosti sopivalta lisukkeelta vaikka vähän emmin, että suklaata ja uunissa paahdettuja viinirypäleitä. Mutta ihan älyttömän hyvä salaatti ja mikä parasta, täsmäsi hyvin yhteen pihvin kanssa. Suosittelen kokeilemaan.


SUKLAA-VIINIRYPÄLESALAATTI
(ohjeesta tulee kuusi annosta)

                                                   500g tummia siemenettömiä viinirypäleitä
                                                   2 rkl oliiviöljyä
                                                   1/2 tl suolaa
                                                   1 kerä friseesalaattia
                                                   50g suklaata (käytin tummaa suklaata)
                                                   50g parmesaania
                                                   2 rkl oliiviöljyä
                                                   1rkl balsamiviinietikkaa
                                                    ripaus mustapippuria myllystä

Huuhdo rypäleet ja anna niiden kuivua. Irrottele rypäleet uunipellille leivinpaperin päälle. Valuta päälle öljyä ja suolaa. Paahda rypäleet uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia.Huuhdo ja valuta salatti. Kokoa salaatti ja paahdetut rypäleet lautaselle. Vuole päälle suklaalastuja ja parmesaania. Valuta päälle öljyä, etikkaa ja rouhittua mustapippuria. Omasta mielestäni parmesaania saa olla reilusti.


Kuvat: Maiju Suhonen

Kommentit