Tallinna päivälle jatkoa

 Matkamme jatkui Telliskivestä Tompeon mäelle ihailemaan maisemia. Paikka oli aivan täynnä turisteja ja kaikkia muita kuin suomalaisia, sillä satamassa oli aamulla kolme ulkolaista matkustaja-alusta parkissa.

 Mukulaisia katuja pitkin alas vanhaan kaupungiin. Ortodoksi kirkko oli remontissa, joten vain kuvia kupoleista.

 Nälkä ja jano alkoivat jo vaivaamaan pitkän kävelylenkin jälkeen. Matkan varrella on kiva ravintola, jossa olemme olleet ennenkin. Sen tunnistaa saappaasta, joka on vesiränni. Tilasin pannukakkua pekonilla ja savujuustolla sekä Saku olutta tietenkin. Oli hyvää ja ihan suolainen välipala.

 Sitten oli jo aika rynnätä kaupoille. Pitihän sitä yksi souvenirs kauppakin koluta. Maatuskoja, lämpöisiä tossuja ja pellavakasseja ym. oli tarjolla.


 Oikein italialaisia nahkalaukkuja, kertoi myyjätär.
 Muurin reunalla on iät ja ajat olleet nämä kojut, joissa myydään virolaisia neuleita. Siitä pääsee sopivasti Katariina Käik-kujalle, jossa käyn aina kun Tallinnassa olen. Siellä on käsityöläisten kauppoja ja pajoja. Hyvä ravintolakin löytyy.

 Uniikkia keramiikkaa ja paja samassa tilassa.


 Ylähyllyllä olevia neliskanttisia viinilaseja omistan neljä eriväristä.
 Uutena kivana yllätyksenä löytyi katukauppa, jossa oli kaikkea puusta tehtyä. Nappeja olin ostanut jo edellisellä reissulla. Ne ovat niin ihania.

 Kuten myös nämä puuhelmet ja kauhat.
 Kiivettiin ylös muurille katselemaan maisemia. Lippu maksoi kolme euroa.

 Muurin alapuolella on kahvila tai ravintolako lienee. Hauskat tuolit ja pöytäliinat.
 Tallinnan kukkatori on mahtava vuodesta toiseen. Varsinkin nuo auringonkukat olivat komeita.

 Sitten pikakierros Kaubamajassa rasvoja hakemassa ja takaisin vanhaan kaupunkiin syömään. Poikkesimme matkalla Olde Hansan keskiaikaisessa kaupassa. Vatsa täynnä ja jälkkäriksi Vana Tallinna kahvit Cestla Vie kahvilassa osoitteessa Suur-Karja 5.
Ja taas kävelyä takaisin terminaaliin, viime tipassa tietenkin. Matkalla satamaan nähtiin vanha Lada ja bussi, mutta ei näkynyt kuskeja.

Laiva Helsinkiin lähti illalla 22.30. Pari tuntia laivalla kului nopeasti ja pientä tuliaista kotiinkin tuli ostettua. Oikein mukava reissu takana jälleen kerran.

Kiitos Eija seurasta.

Kommentit