29.6.2013

Maittava mustikkakukko

Tämän paremmalta ei marjapiirakka voi enää maistua. Yhteishyvä lehdestä repäisin ohjeen talteen ja vähän emmin ohjetta, koska siinä käytetään ruisjauhoja marjojen kanssa, kuulosti oudolta. Ainakaan minä en ollut maistanut aikaisemmin moista yhdistelmää, mutta voin taata, että TOIMII.
Mustikkakukko ei kerennyt kokonaisena valokuvaan, meni parempiin suihin. Koska tämä kukko on niin hyvää, halusin sen teillekin jakaa.



 Sulata rasva kattilassa.
 Anna rasvan jäähtyä hieman ja lisää siihen sokeri.
 Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää rasvasokeriseos. Sekoita tasaiseksi.
 Siirrä 1/4 osa taikinasta odottamaan kansien valmistusta. Painele muu taikina jauhotetuin sormin joko yhden ison (halkaisija noin 20cm) tai kuuden pienen uunivuoan pohjalle ja reunoille.
 Yhdistä täytteen mustikat, sokeri ja perunjauhot. Laita seos vuokiin (vuokaan).
Taputtele loput taikinasta marjojen päälle jauhotetuin sormin niin, että täyte peittyy. Paista pieniä annosvuokia 200 asteisen uunin keskitasolla 20-25 min. ja isoa vuokaa 40-45 min. tai kunnes taikina on kypsä.

Ei kauaa meidän perheessä (2 ihmistä) torttua piisannut, söimme sitä aamiaiseksi ja vielä illalla palasen vaniljakastikkeella.

Herkutteluhetkiä kaikille,

toivottaa Maiju




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti