7.9.2013

Puolukkamuffinit


Innostuin aamulla leipomaan puolukkamuffineita, sillä ne maistuvat aamukahvin kanssa, eivätkä ne ole makeita vaan puolukka tekee niistä ihanan kirpeitä. Sama resepti sopii myös raparperimuffineille ja miksei myös mansikkamuffineille. Taikinasta tulee noin 12 muffinia.

2 dl kaurahiutaleita
2 dl lämmintä maitoa
8 rkl vehnäjauhoja
1/2 tl soodaa
1 1/2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 muna
1/2 dl fariinisokeria
1/2 dl sokeria
30 g voita
2 dl puolukoita (karpaloita ym.)

Turvota kaurahiutaleita maidossa 10-15 minuuttia. Sekoita jauhot, sooda, leivinjauhe ja suola keskenään. Sulata voi. Lisää muna ja sokerit kauraseokseen hyvin vatkaten. Lisää kuivat aineet, voisula ja marjat vuorotellen taikinaan. Paista 200-asteisessa uunissa 18-20 minuuttia, kunnes muffinit ovat kullanruskeita.
Nämä maistuvat parhailta vastapaistettuina.
 
 
Ohje on kirjasta: Suosituimmat kotileivonnaiset

Maukasta aamukahvihetkeä !

2 kommenttia:

  1. Mmmm, herkullisen näköisiä!

    VastaaPoista
  2. Niin ovatkin ja mulle maistuivat mutta joku toinen oli erimieltä?

    VastaaPoista